Gymnastiekvereniging ALDO

Ouder-peutergym

Ouder-peutergym is speciaal bedoeld voor peuters van 2 tot 4 jaar, die samen met hun papa en / of mama, oma of opa, lekker willen gymmen in een "echte" gymzaal.

Het opdoen van veel plezier en bewegingservaring is op deze leeftijd erg belangrijk. Samen bewegen verstevigt het contact tussen peuter en begeleider.
De peuters krijgen spelenderwijs wisselende toestelsituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

Daar komen ook andere vaardigheden bij zoals zingen, kring-spelletjes, kleine opdrachten, het leren inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte, het rekening met elkaar houden en wachten op je beurt en het leren van elkaar.

Het taalgevoel bij een peuter is nog in ontwikkeling; dus begrippen als: over de bank en er onderdoor komen door beweging tot leven.

We activeren, stimuleren en ondersteunen daar waar nodig is en samen zorgt dit voor een goed zelfvertrouwen.

Deze lessen zijn ook geschikt voor peuters met een bewegingsachterstand, die taalangst hebben of die wat "bangig" zijn om angsten te overwinnen en grenzen te verleggen.
Ze leren meer te durven en op een veilige manier te bewegen.

Spelen is leren.

U mag gerust een keer komen kijken met uw zoon of dochter.

De lessen worden gegeven op zaterdag in de grote zaal van de Nieuwhof.
De tijden zijn van:
9.00 - 10.00 uur
10.00 - 11.00 uur
11.00-12.00 uur
Leiding: Simone Meijer
Informatie: 06 36096362 of E-mail
Download de Flyer